Nu fi Trist că s-a Terminat, Zâmbește că s-a Petrecut – Finalul modulului de intermediari

/ / Adulți
Noi ciocnind un pahar de șampanie la final de curs

Salutare, prieteni 🙂 Sorin de la Let’s Dance aici.

În rândurile de mai jos vrea să vă spun povestea grupei mele de intermediari 1 dansuri latino și de societate care miercuri, 4 noiembrie 2020 a avut ultima oră de curs.

Am avut o mulțime de grupe de elevi de când predau dans, însă pe ei i-am “simțit” diferit. De ce? Ei au fost pentru mine prima grupă de cursanți pe care am avut-o după starea de urgență covidiană. Ei au fost pentru mine raza de speranță că ne vom întoarce la paradigma pre martie 2020, prima mea rază de normalitate.

Cum a fost la începători?

Am început cursurile pe 20 iulie.

Eram 9: Adrian și Carmen V., Andrei și Simona, Carmen C., Theodora, Ionela, Vlad și eu.

Timp de două luni urma să parcurgem modulul de începători DLS, adică pașii de bază la salsa, cha cha cha, jive, vals vienez. Zis și făcut. Ne-am văzut timp de 16 lecții în care m-am bucurat de fiecare dată la victoriile lor personale:

“Mi-a ieșit pasul de bază la salsa pe muzică, profu’”

Bineînțeles, din motive de Covid-19, dansam fără să ne atingem, adică exersau în pereche, cu atingere, doar cei care veneau cu perechea de acasă: soț/soție, iubit/iubită. Restul exersau cu partener imaginar. Na… așa era legislația.

Ce mi-a plăcut foarte mult la cursurile de începători este faptul că grupa avea o prezență foarte mare, adică atunci când lipsea cineva era din cauza unei situații excepționale. Toată lumea se uita la filmulețele recapitulative pe care le puneam pe grupul lor de facebook, îmi puneau multe întrebări la curs și erau implicați cu adevărat în ce făceam la lecții.

Îmi amintesc că la primele lecții doar unul sau doi dintre ei purtau mască, restul purtau doar la vestiare sau când mergeau la baie. Pe atunci nici eu nu purtam. 

Pe 13 septembrie am terminat acest modul și uite, AICI, poți vedea câteva poze cu ei de la ultima lecție. Între timp am rămas 8, Theodora a renunțat la cursuri după prima lună.

Grupa la finalul modului de începători.
Lipsește Andrei din poză.

Gata. Suntem intermediari 1

Ceilalți au dorit să continue și iată-ne pe 14 septembrie la primul curs de intermediari 1. Am păstrat dansurile pe care le-am învățat la începători și am adăugat două dansuri noi: tango englezesc și bachata. Cursurile treceau cu drag și spor. Era veselie, dar și stăteam cu gura pe ei ca să învețe ceva. Ce ne-am mai râs atunci când le-am predat poziția de dans în pereche la tango.

După prima lună “ne-am despărțit” și de Carmen C. A plecat în Anglia să-și viziteze copii pentru un concediu de o lună și jumătate.

“Sorin, eu o să vă urmăresc pe grupul de facebook și o să încerc să învăț după filmulețele rezumat.”

“Bine, Carmen. Așa să faci.”

Carmen C. este una dintre elevele mele care a făcut un progres enorm de-a lungul cursurilor. La început era “împiedicată” rău și prindea pașii destul de greu, dar să o fi văzut cu ce încredere se mișca atunci când ne-am văzut la cursuri ultima dată.

Între timp cazurile de Covid erau în creștere: 4.000-5.000 de cazuri pe zi. Într-o zi observ cum toată lumea purta mască la curs. Mi-am zis:

“Gata. Nu se mai poate să nu port mască. Cultura elevilor mei este cu mască”

Așa că m-am apucat să port și eu. Legislația nu mă obliga să o fac atunci, dar… asta nu a contat.

Grupa dansând vals vienez

Cine merge la intermediari 1 plus?

Cu două săptămâni înainte să se termine modulul i-am întrebat ce planuri au pentru viitor legat de dansuri și dacă vor să continue la intermediari 1 plus, un modul cu vals lent și samba în plus față de dansurile cu care lucram deja.

Din păcate, doar doi au zis că da: Adrian V. și Carmen C. așa că nu am mai format grupa de intermediari 1 plus. La ultima lecție Adi și Carmen erau destul de abătuți legat de asta și na… le-am zis și eu ce a zis Garcia Marquez

“Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a petrecut”

și din inspirația proprie am adăugat că 

“Așa e viața. Este un șir lung de începuturi și sfârșituri. Vor mai fi  și alte oportunități de înscriere la intermediari, o să vedeți.”

Și așa va fi și pentru mine. În perioada următoare încep o nouă grupă de începători. Detaliile ei sunt în orarul cursurilor.

Am ținut ultima lecție, le-am înmânat diplomele de final de curs și ne-am luat la revedere, așa cum se poate vedea în galeria foto. Din păcate, Andrei și Simona nu au putut să fie alături de noi la ultima lecție.

Grupa la finalul modului de intermediari 1
Lipsește din poză Andrei, Simona și Carmen C.

Vă mulțumesc că sunteți aici, prieteni!

Până la următoarea postare să auzim numai de bine,
Sorin – Antrenor Let’s Dance

Galeria Foto

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

  1. Buna ziua. Aveti in plan sa redeschideti cursurile life, poate pentfu seniori vaccinati? Poate ceva in aer liber?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply