Echipa bună trece Covid-ul rău: Final de curs modulul de dansuri populare pentru începători

/ / Adulți
Grupa de dansuri populare după ce a primit diplomele de absolvire a cursului

Salutare, prieteni 🙂 Sorin de la Let’s Dance aici. În rândurile de mai jos o să vă spun povestea grupei mele de începători dansuri populare care marți, 17 noiembrie 2020 a avut ultima oră de curs.

În timp ce scriu aceste rânduri, pe 19 noiembrie, eu mai am 4 zile de petrecut acasă în izolare în urma infectării cu Covid-19, de aceea, în galeria foto de mai jos, alături de elevii mei este colega mea Ana-Maria și nu eu.

Cum a fost Covid-19 pentru mine?

Este ciudat să încep povestea unui curs de dansuri pe care l-am predat cu modul în care m-am îmbolnăvit de covid, dar bănuiesc că dacă nu ați trecut prin așa ceva s-ar putea să vă intereseze cum e.

În primul rând cum am luat Covid? Sincer să vă spun, nu pot identifica cum s-a întâmplat. Pur și simplu m-am trezit cu el.

Simptomele mele au început luni, pe 9 noiembrie, ca o răceală ușoară în prima partea a zilei. Apoi, spre finalul zilei, răceala s-a agravat și au început durerile musculare și frisoanele. În acel moment mi-am dat seama că nu este o răceală obișnuită, așa că am cerut colegei mele Ana să mă înlocuiască la lecțiile zilei (am avut una la sală și una în online în ziua respectivă) și am mers acasă unde m-am autoizolat.

A doua zi, marți, pe 10, răceala s-a agravat, așa că m-am dus și mi-am făcut testul. Pe 11 am primit vestea că sunt pozitiv. Am luat legătura cu medicul de familie și cu DSP-ul pentru a mă informa legat de protocoalele care se respectă într-o situație de genul. Treaba e destul de simplă:

Trebuie să stau acasă 14 zile și să mă vindec. Dacă apar complicații legate de temperatură sau de nivelul de concentrație a oxigenului în sânge, sun la 112.

Cum a evoluat boala?

Eu am simțit-o ca o răceală puternică cu febră, dureri musculare, frisoane timp de 3 zile. În timpul ăsta, la sfatul medicului de familie, am luat doar Teraflu răceală și gripă + ceaiuri + vitamine, fară antibiotice sau ceva de genul. După 3,4 zile simptomele au început să dispară, iar sâmbătă, pe 14 noiembrie, mă simțeam deja foarte bine. Îmi mai lipseau doar gustul și mirosul pe care mi le-am primit înapoi duminică, pe 15 pe la finalul zilei.

Practic într-o săptămână am câștigat lupta cu Covid-19, dar legea spune să stau 14 zile în casă, așa că până pe 23 noiembrie sunt “arestat” aici. Fără a încerca să minimizez situația mea covidiană, trebuie să vă spun că în perioada asta, am suferit mai mult din cauza închiderii în casă decât de boala în sine.

Bottom line: Dacă viața îți dă lămâi, faci limonadă. Covid-19 este o realitate a lumii noastre și cu care trebuie să învățăm să trăim.

Pentru grupa de dansuri populare, izolarea mea acasă a însemnat că ultimele 3 lecții le-au făcut cu colega mea Ana-Maria și tot ea le-a înmânat diplomele de final de curs.

De aici vine și titlul articolului: Dacă nu era colega mea de echipă, Ana-Maria, aș fi fost nevoit să suspend toate cursurile mele până mă refac. Cu Ana, grupele mele de la Let’s Dance și-au continuat activitatea în mod obișnuit. Multumim, Ana-Maria.

Cum a fost la începători?

Grupa de dansuri populare DP 5S a fost a doua grupă de dansuri populare pe care am format-o după declanșarea situației covidiene în martie 2020 și prima grupă predată de mine.

Când am început cursul pe 24 septembrie, la prima lecție, m-am bucurat să văd că 6 din cei 9 elevi ai grupei îmi fuseseră elevi la alte cursuri: Șteluța, Robertina, Ionuț, Teo la dansuri latino, Cristi și Carmen la dansul mirilor. Erau noi pentru mine doar Mariana, Cristina și Cosmin.

Timp de două luni urma să parcurgem împreună un modul 11 dansuri românești și armânești pentru începători: Hora, Hora muntenească, Hora de mână, Sârba, Brașoveanca, Pamporea , Ștraca Ștraca, Ofițereasca (sârba studenților), Fusul, Alunelul, Ghimpele.

Zis și făcut. Am început cu horele cele mai simple și apoi am evoluat spre dansuri mai complicate, gen ghimpele.

Cu o singură excepție, Robertina, care din cauza angajamentelor de la muncă nu a putut să mai vină la cursuri după vreo lună, toată lumea era prezentă în mod constant la cursuri. Grupa de populare era o grupă exemplu din punctul ăsta de vedere.

Apoi și-a băgat coada Covid-19.

Pe la început de noiembrie mă sună Cosmin: “Sorin, eu și Cristina suntem izolați acasă. Cristina a fost depistată cu Covid. Nu avem simptome, dar nu putem părăsi locuința.”

“Ahhh. Îmi pare rău să aud, guys. Aveți grijă de voi și vă aștept la sală când terminați perioada de izolare.”

A fost primul moment când m-am bucurat că grupa lor a purtat tot timpul mască la cursuri. Asta, din punct de vedere legal, înseamna că Cristina și Cosmin nu au avut contact direct cu colegii lor. Așa că atunci când s-a îmbolnăvit Cristina, nu a fost nevoie ca altcineva decât ei să se izoleze sau chestii de genul.

Cosmin și Cristina au revenit la cursuri exact la ultimul curs, cel cu pozele si diplomele.

Cultura grupei legată de Covid-19

La cursurile de dans desfășurate la sală, în mod obișnuit, noi NU impunem elevilor obligativitatea purtării măștii în timpul lecțiilor. Masca se poartă doar în spațiile comune.

Această regulă s-a aplicat și grupei lor, dar ei au ales toți să poarte mască și la lecții: de la cursul 1 până la cursul 16. Această atitudine m-a făcut și pe mine ca din octombrie să port mască la lecțiile lor.

Continuăm la intermediari

Cu 3 săptămâni înainte să se termine modulul i-am întrebat ce planuri au pentru viitor legat de dansuri și dacă vor să continue la intermediari cu un modul cu alte dansuri populare.

Doar Robertina și Mariana au zis nu, așa că marți, 24 noiembrie voi fi în fața grupei predând modulul de intermediari. Este prima mea zi de “libertate” după izolare.

Vă mulțumesc că sunteți aici, prieteni!

Până la următoarea postare să auzim numai de bine,
Sorin – Antrenor Let’s Dance

Galeria Foto

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

  1. Buna ziua. Aveti in plan sa redeschideti cursurile life, poate pentfu seniori vaccinati? Poate ceva in aer liber?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply