De la Două Picioare Stângi la un Dans al Mirilor de Succes

/ / Dansul mirilor
Colaj de poze de la ultima lecție

Salutare, prietene 🙂 Sorin de la Let’s Dance aici.

Mi s-a întâmplat și mie, ti s-a întâmplat și tie, așa că sunt sigur că știi despre ce vorbesc: Victoriile cele mai dulci sunt cele pentru care muncim cel mai mult. Atunci când investim timp, efort și bătăi de cap, ca apoi, la finalul procesului, să obținem rezultatul dorit.

Astăzi o să-ți spun povestea dansului mirilor pentru Robert și Andreea, doi miri de-ai mei, a căror nuntă a avut loc în plină pandemie pe 19 iulie 2020. Nuntă în aer liber, desigur.

Primele lecții de dans

I-am întâlnit prima dată în luna ianuarie când s-au înscris la cursurile mele de dans popular. Scriu acest articol după 8 luni de la acel moment, dar îmi aduc aminte ziua ca și cum era azi: Cam 16 începători în sală, toată lumea la primul contact cu dansul. La începutul lecției în sine mea mă întrebam care o să fie “împiedicatul” 🙂 Pentru că am avut multe asemenea grupe știam că, statistic vorbind, unul sau doi dintre ei o să merite această titulatură de “împiedicat”, de om cu “două picioare stângi”.

Statistica s-a confirmat. Din toată grupa, Andreea avea dificulțăți mari în a învăța elementele dansante și în a ține ritmul cu colegii. Era cazul acela de om “cu două picioare stângi”, netalentat la activitatea asta, la dans. Robert, pe de altă parte era un om cu abilități normale de învățare, ca restul colegilor de grupă.

Uite: am găsit prin arhivele mele și un live de la ora respectivă.

Încurajarea

După prima lecție, știind că are nevoie de încurajare și pentru că eu nu cred în talent, ci în muncă, i-am trimis un mesaj pe facebook și i-am zis că îmi aduce aminte de o pereche de-a mea de anul trecut în care mirele era netalentat, și că dacă se ține de treabă, adică vine la toate lecțiile și mai repetă și pe acasă, o să reușească să ajungă rapid la același nivel ca și colegii ei de grupă.

I-am trimis și link-ul cu povestea dansului celor doi, ca să o inspire și să aibă încredere că totul va fi ok.

Au început lecțiile private

După ce au mers două luni la grupa de dans popular, Robert și Andreea, au început să lucreze lecțiile de dans pentru nuntă cu colegul meu Adrian pentru nunta lor de pe 25 aprilie.

Melodia pe care și-au ales-o pentru primul dans a fost Nothing Else Matters – Metallica, un vals vienez cu iz “rebel”, așa cum îmi place să-i spun. Și au ales să pregătească dansul cu pachetul de 10 lecții private – pachetul nostru GOLD.

Covid-ul bată-l vina

A venit. Au apucat să facă doar două lecții private pentru că pe 17 martie a început starea de urgență și activitatea noastră a fost suspendată de lege. În toate domeniile lumea era derutată, în special în domeniile care implicau adunări mari de oameni: petrecerile, concertele, nunțile. Deși am pus la punct sistemul de predare online și le-am propus să continuăm lecțiile în mediul virtual, ei au refuzat pentru că nu știau dacă vor ține nunta.

A rămas să ne auzim atunci când au vești noi despre asta.

Pregătirea dansului

Pe la jumătatea lui iunie, legislația covidiană era mai relaxată, se permitea evenimente private în aer liber cu maxim 50 de participanți.

Pe 15 iunie mă sună Robert și îmi zice “Noi am decis să facem nunta până al urmă “. Zic: “Bine, Robert. Mă bucur să aud, dar din păcate nu puteți continua proiectul cu colegul meu Adrian. Lui îi este frică de Covid și nu dă lecții decât online. O să lucrați cu mine.”

Zis și făcut. Noua dată a nunții era 19 iulie, o duminică.

Programăm lecțiile și ne apucăm de treabă. Ne vedeam de două ori pe săptămână. Lucrurile au mers strună și, deși am pornit de la ideea, că vom avea un dans simpluț, ei au evoluat așa de bine încât dansul final, ca diversitate, a figurilor a fost peste medie. Ce a contat foarte mult este faptul că au repetat acasă între lecții. Mereu veneau “repetați”. Cred că o singură dată mi s-a plâns în glumă Andreea: “Eu am vrut să repet, dar Robert a fost leneș și nu am repetat.”

Dansul era plănuit că aibă loc în mijlocul unei piscine pe un mini ponton, într-un spațiu destul de mic, așa că la fiecare lecție, la sală mutam scaunele din recepție în sală pentru a delimita locul de dans.

Emoții covidiene și victorie

Ultimele două săptămâni înainte de nuntă au fost cu emoții. Numărul de îmbolnăviri de Covid-19 era într-o creștere alarmantă (de la 200 la 400) și ne era teamă că vor apărea restricții noi și că nu voi putea ține nunta. Nu a fost cazul.

Pe 19 iulie Andreea și Robert au dansat primul dans ca soț și soție. M-am gândit la ei în ziua aceea. Pe seară au fost cam două ore de ploaie cum rar vezi în București: O dădea cu găleata, prietene. Toată săptămâna a fost frumos, dar duminică a fost ploaie 🙁

Mi-am zis: Nu e bai, ploaia este semn de belșug.

A doua zi am primit filmulețul cu dansul pe whatsapp. M-am bucurat să văd o “execuție de manual”: postură, pași făcuți cu încredere, zâmbet, parcă dansau de ani de zile, a fost exact ceea ce trebuie. I-am felicitat pentru reușită pentru că așa cum vezi au meritat-o din plin.

Concluzii

Uitându-mă acum înapoi, concluzionez că acel curs de două luni de dansuri populare a fost foarte important pentru reușita lor. Fără el ca preambul, eu nu aș fi reușit să pregătesc cu ei un dans așa de variat. Acele lecții i-au pregătit din punct de vedere motric și le-a fost mult mai ușor să învețe pașii de vals atunci când au ajuns la pregătirea primului dans.

Casă de Piatră, Robert și Andreea! Mă bucur că v-am cunoscut.

Îți mulțumesc că ai citit până aici, prietene!

Dacă ai vreo întrebare, te rog să-mi lași un comentariu mai jos!

Să auzim numai de bine,
Sorin Rădan – Antrenor Let’s Dance

Review-ul lor

Andreea ne-a lăsat și un review pe Facebook:

Multumim Sorin pentru rabdare, profesionalism, corectitudine si atitudinea prietenoasa avute pe parcursul colaborarii.
Ai reusit sa creezi o coregafie pentru dansul mirilor care ne-a reprezentat, ne-a facut sa ne simtim confortabil si a descris succint povestea noastra.
De asemenea, a fost o placere sa participam la cursurile de dansuri populare, super antrenante si interactive, ne-au umput de energie.
Scriu aceste cuvinte din postura celei mai netalentate persoane la dans, ce credea ca nu va sti sa danseze niciodata.🙈
De-abia asteptam sa revenim la cursuri!😊

Alte articole utile

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply