×

Dacă nu găsești ce cauți

Sună-ne pe 0721.298.160 sau click AICI să ne lași un mesaj cu nelămurirea ta.

Home » Dansul Mirilor » Cu ce să vii la prima lecție?

Urmează să vii la prima ta lecție de dans pentru nuntă? Foarte Cool!

Aici vei afla tot ce trebuie să știi și să faci ca experiența ta să fie maximă.

Am scris acest articol special pentru mirii care apelează la serviciile noastre, însă toți mirii care merg la lecții de dans pentru nuntă pot beneficia de informațiile de mai jos.

Citește această pagină cu atenție și până la capăt, pentru a evita situațiile nedorite de genul "ăăă, noi nu am știut asta".

Pe scurt, trebuie să ai la tine:

  • Echipamentul potrivit
  • Mindsetul corect
  • Melodia pentru primul dans
  • Programul tău până la nuntă
  • Zâmbetul tău
  • Banii pentru pachetul de lecții
01

Vino cu echipamentul potrivit

Îți recomandăm să vii îmbrăcat sportiv, ia cu tine un prosop, un tricou de schimb, încălțăminte de schimb și o sticlă de apă pentru hidratare.

Dragă miresică, pentru a exersa în condiții cât mai asemănătoare cu cele din seara nunții și pentru a mări șansele unui dans al mirilor de succes, vino la cât mai multe lecții (preferabil la toate) cu încălțămintea în care vei dansa primul dans sau cu o încălțăminte asemănătoare, adică cu un toc de formă și mărime asemănătoare, dacă cea de nuntă nu este disponibilă încă.

În timpul repetițiilor există posibilitatea ca mirele să te calce pe pantofiori sau să-i atingă și să-i zgârie. Pentru a nu se întâmpla asta, adu la lecții și o pereche de șosete pe care să le încalți peste pantofiori, ca protecție. De asemenea, poate pantofiorii tăi de miresică sunt incomozi și picioarele îți vor obosi repede. Ia cu tine și o pereche de pantofi sport (adidași) ca variantă de rezervă. Dacă purtarea lor devine insuportabilă, să ai back-up.

Mirele probabil va purta la nuntă pantofi fără toc sau cu un toc mic, asta înseamnă că nu este neapărat nevoie să vină cu încălțămintea de nuntă la toate lecțiile. Recomandăm totuși să vină cu pantofii de nuntă la ultimele două. Așa, de control și de "încălzire" :)
02

Vino cu mindsetul potrivit

Dacă nu ai mai luat lecții până acum, probabil ai deja formate în mintea ta niște idei, credințe despre dans și despre procesul de învățare a dansului de nuntă. Am văzut asta într-o bună parte din cele 3.000 de cupluri care ne-au fost elevi până acum.

De obicei, aceste idei sunt eronate (noi le numim "miturile începătorului") și, în rândurile de mai jos, vrem să le demontăm:

a) Indiferent de cât de netalentat consideri că ești, noi, ca profesori de dans, vom face toate eforturile ca dansul vostru de la nuntă să arate cel puțin decent.

b) Succesul tău la dansul mirilor nu are legătură cu cât talent ai sau nu ai la dans acum. Pentru că tu vii la lecții de dans pentru miri, noi știm deja că tu nu știi să dansezi (pentru că altfel de ce ai lua lecții :) ) și că te vom lua de la zero. Lucrul de care trebuie să fii conștient este că reușita voastră de la primul dans depinde de cât de mult vei repeta coregrafia până în seara nunții, depinde de numărul de lecții pe care îl vei face și, practic, de cât de mult timp vei aloca acestui proces de învățare. Dacă repeți mult, vei fi relaxat și cool pe ring. Dacă repeți puțin, probabil nu vei fi sigur pe tine și probabil nu va ieși așa cum ar fi putut să iasă, dacă i-ai fi alocat puțin mai mult timp.

c) Dacă crezi că ești anti-talentat la dans și te îngrijorează asta, mesajul nostru pentru tine este: "Tu vino la lecții, implică-te activ în procesul de învățare repetând și acasă și de restul ne ocupăm noi! Tu nu vii la lecții să ne arăți că știi să dansezi, tu vii la lecții să te învătăm să dansezi, așa că Don't worry, we got this!"

d) Poți aloca pregătirii dansului de nuntă: 3 lecții, 6 lecții, 8 lecții, 10 lecții sau mai mult. Este DOAR alegerea ta, însă cu cât aloci mai puține lecții, cu atât dansul vostru va fi mai sărac în elemente și mai puțin corectat tehnic de profesorul tău.

De exemplu, în cazul pachetului BRONZE - 3 lecții, nu poate fi vorba de timp pentru corectarea, îmbunătățirea dansului sau pentru repetarea lui pentru fixare sub supravegherea profesorului decât așa... superficial. Aici profesorul tău știe că are doar 3 lecții la dispoziție pentru realizarea dansului și pentru că vrea să aveți un dans care să fie cât de cât interesant de privit (acesta este singurul scop realist pentru acest pachet), îi va "da bice" înainte cu predarea fără să-și permită să dea indicații legate de calitatea cu care vă mișcați. Tot timpul va fi alocat pentru a vă învăța coregrafia. Și DA! Miscările vă vor ieși cu siguranță, însă cât de bine se vor vedea ele, în condițiile în care instructorul nu a avut timp la dispoziție să le corecteze? Am constat că asta depinde de talentul cu care vin perechile cu care am lucrat acest pachet, însă credem că întrebarea importantă este: "Tu ești ok să-ți bazezi modul în care vei arăta la primul dans pe 3 lecții și pe talentul cu care vii de acasă?"

e) Dacă nu este o chestiune legată de bani, noi îți recomandăm să aloci minim 6-8 lecții pentru pregătirea dansului și să-ți faci timp să exersezi și acasă. Când profesorul tău știe că are acest timp la dispoziție, el va aborda pregătirea voastră total diferit decât mai sus și, cu componentele aceastea bifate, te poți aștepta să-ți iasă chiar un dans spectaculos la nuntă, un dans WAW care "să-ți dea pe spate" prietenii invitați.

f) Dansul mirilor nu este o succesiune predefinită de pași pe care toate lumea este obligată să-i urmeze. Noi facem coregrafii personalizate pentru toate perechile noastre, în funcție de abilitățile lor, de ce mișcări dau bine pe ei, de ce pot face sau ce nu pot face ei.
03

De ce trebuie să știi melodia înainte de prima lecție?

Pentru că vrei ca timpul lecției să fie folosit eficient și asta înseamnă ca tu să înveți pași de dans.

Vrei să eviți situația în care te prezinți pentru prima lecție și acolo să stai cu profesorul tău de dans și să ascultați melodii pentru a decide ce melodie este ok pentru voi! Asta este o risipă de timp și de bani, deci selecția melodiei trebuie făcută de acasă.

Îți recomandăm să citești articolul "Cum să-ți alegi melodia sau melodiile pentru dansul mirilor?" și să folosești "Centru de Melodii Let's Dance" pentru a face selecția. Poate nu o să reușești să selectezi exact piesa respectivă, dar cel puțin să vii cu un top 3 piese ca să discuți cu profesorul tău despre ele.

Nu trebuie să aduci fizic melodia la prima lecție, noi ne vom ocupa de download-ul ei, tu trebuie doar să ne spui care este.
04

Comunică cu profesorul tău de dans

Noi suntem acolo să te ajutăm să ai o experiență plăcută la dansul mirilor.

Dacă vrei să adăugi dansului vreo figură pe care ai văzut-o pe Youtube, spune-ne de ea.

Dacă vrei să se întâmple ceva anume în timpul dansul, spune-ne. Vom ține cont de fiecare dată de ideile tale.
05

Vino pregătit financiar și cu programul tău până la nuntă

La finalul primei lecții de dans, trebuie să achiți integral pachetul vostru de lecții (450 RON - BRONZE, 660 RON - SILVER, 1.000 RON - GOLD). Vezi că nu avem POS în locație, deci nu poți plăti cu cardul. Plata pachetului va trebui să fie făcută cash.

Dacă după ce ți se termină pachetul de lecții, dorești ore suplimentare, le poți achiziționa la următoarele tarife: 150 RON/lecție (pentru pachetul BRONZE), 110 RON/lecție (SILVER și GOLD). Aceste lecții extra se plătesc în avans în momentul în care le rezervi în programul instructorului tău.

Atenție la regula "celor 24 ore" și la variațiile ei!

Uneori o să ai nevoie să reprogramezi lecții de dans.

Știm asta, înțelegem asta și, când se va întâmpla, vom încerca să găsim o soluție de program convenabilă pentru tine. Regulile după care se fac reprogramările sunt:

a) Dacă lecția pe care vrei să o reprogramezi este la 60 de zile sau mai puțin față de data nunții (de exemplu este la 20 de zile “distanță” de nuntă), o poți reprograma cel mai târziu în ziua precedentă datei la care este programată! Asta înseamnă că NU o să poți reprograma o lecție în ziua în care ea este programată! Altfel spus: “Dacă ai lecție azi și, din orice motiv, nu mai poți ajunge la ea, o vei pierde!”.

b) Dacă lecția pe care vrei să o reprogramezi este la 61 de zile sau mai mult față de data nunții (de exemplu este la 65 de zile “distanță” de nuntă), o poți reprograma (fără a o pierde) cel mai târziu cu 7 zile înainte de data la care este programată.

La prima ta întâlnire cu profesorul tău îți recomandăm să programezi cât mai multe dintre lecțiile voastre, preferabil toate. El lucrează cu mai multe cupluri și, cu cât amâni mai mult programarea lecțiilor, cu atât vor fi mai puține poziții disponibile pentru voi în programul lui.

Dacă dorești, ultima lecție poate fi făcută la restaurant. Pentru pachetele SILVER și GOLD această facilitate este inclusă în pachetul de lecții, dacă restaurantul este situat în orașul București. Pentru alte situații ne deplasăm la restaurant cu o taxă suplimentară față de prețul pachetului. Pentru pachetul BRONZE această taxă este de 100 RON. Pentru pachetele SILVER și GOLD pentru restaurantele situate în afara Bucureștiului (dar la o distanță de maxim 20 km de centrul lui) această taxă este de 100 RON. Pentru locațiile aflate la mai mult de 20 de km de centrul Bucureștiului nu mergem la restaurant.

Orele care se desfășoară la restaurant vor fi programate în funcție de programul săptămânal al profesorului tău, de obicei în prima parte a zilei (intervalul 8:00-15:00) sau în week-end, dar această disponibilitate variază de la profesor la profesor.

Dacă dorești și o lecție la restaurant, vorbește asta cu profesorul tău încă de la prima ta lecție pentru a-i afla disponibilitatea și pentru a o programa.

Îți dorim o experiență excepțională la prima ta lecție de dans pentru nuntă!

Și te invităm să revii pe pagina asta și să scrii mai jos, în comentarii, cum a fost și dacă crezi că ar trebuie să adăugăm și alte indicații în lista de mai sus.

Lasă un răspuns

TOP

În fiecare luni îți vom trimite un filmuleț cu un pas de dans explicat ca pentru oameni super începători.

Înscrie-te mai jos ca să știm unde-l trimitem.

Vrei să începi să dansezi imediat?

În fiecare luni îți vom trimite pe email un filmuleț care îți explică un pas de dans simplu.
Ceva ce poți învăța în 15 minute.

Primești deja filmulețul dansant de luni?