Dansul Mirilor în vremea Pandemiei cu Georgiana și Nicu

/ / Dansul mirilor

Pe 10 februarie 2020 am vorbit prima dată la telefon cu Georgiana pentru a programa lecțiile lor de dans. Data nunții: 23 mai. Mi-a spus că ei au un colaj și că au nevoie de pachetul GOLD pentru a-l duce la bun sfârșit. Zis și făcut. Am programat lecțiile lor cu o frecvență de una pe săptămână așa cum recomandăm în ghidul nostru pentru dansul mirilor, ei au plătit avansul și prima lecție era programată pe 18 martie 2020.

Însă, cum se spune “disaster struck” și, pe 17 martie, așa cum știe toată lumea, România a intrat în stare de urgență din cauza Covid-19 și noi am fost forțați să închidem sala de dans.

Atunci am sunat toate cele 20 de perechi cu care aveam programări pentru dansul mirilor. Toată lumea era derutată, starea de incertitudine era maximă, nimeni nu știa cum, când și dacă își va ține evenimentul. Normal, noi i-am asigurat că nu-și vor pierde avansul, chiar dacă nu-și țin nunta anul acesta și a rămas să ne auzim pe măsură ce intervin schimbări legislative favorabile.

Peste o săptămână de la decretarea stării de urgență, pusesem la punct sistemul de lecții de dans online și i-am sunat pe Georgiana și pe Nicu propunându-le să facă lecțiile în mediul virtual. Ne-au zis că nu sunt sigur că vor ține evenimentul, așa că au zis nu.

Pe la început de iunie când, din cauza restricțiilor Covid-19, echipa noastră făcea doar lecții online și când eram cu moralul căzut pentru că nu știam când vom putea reveni la normalitate, primim un telefon, un telefon care s-a dovedit a fi un strop de speranță pentru noi, o rază de normalitate.

“Salutare, Sunt Nicolae și vrem să reluăm lecțiile de dans. Vom face nunta în aer liber pe 11 iulie.”

Atunci însă legea nu ne permitea să facem lecții la sală, așă că gândidu-ne deja că nu o să-i putem ajuta pentru că nu avem unde, i-am zis:

“Din păcate, în acest moment legal noi putem face lecții doar în aer liber, în parc, de exemplu.”

Uimitor, Nicu a zis: “Noi stăm în Militari Residence la casă. Putem face la noi în curte?”

În mintea mea zic “ce noroc pe capul nostru: și aproape de sală și cu curte.”

“Da. Desigur. Facem la voi până legea ne permite să lucrăm din nou la sală”

Și pe 4 iunie ne-am văzut pentru prima lecție de dans. Georgiana și Nicu aveau o curte mică, dar faină, și ce a fost cel mai tare a fost că aveau o podea de lemn acolo și am putut dansa ca și cum dansam pe parchet.

Melodia lor pentru primul dans a fost un colaj pe care Nicu îl pregătise deja. M-a suprins asta pentru că serviciul de editare și de pregătire al colajului era inclus în pachetul lor de lecții. L-am ascultat, era bine făcut, și, așa cum fac în cazul tuturor colajelor, atunci când predau dans începătorilor, am ales un dans de cuplu din el și am început să le predau pașii de bază.

Era în colaj melodia Bruno Mars – Marry You pe care se poate dansa un Jive lent, perfect pentru niște începători, perfect pentru a pune lucrurile “în mișcare”, așa că în prima lecție i-am învățat pasul de bază. Nicu era foarte neîncrezător în capacitatea lui de a dansa, dar eu știam că asta este un lucru obișnuit la prima lecție, așa că i-am zis să aibă încredere în mine și am trecut mai departe.

Când ne-am văzut pentru lecția 2, ei mi-au spus că au decis să scoată din colaj melodia lui Bruno Mars. Nu mai aduc aminte de ce, dar au scos-o. Asta a însemnat că nu mai putem folosi pașii de Jive. Ei mai aveau în colaj o melodie pe care se putea dansa jive Megan Trainor – Dear Future Husband, dar ritmul ei era foarte rapid și eu știam că ei nu au cum “să stea pe muzică” pe ea.

Le-am zis “Ok. Nu mai putem folosi pasul de Jive. Hai să învățăm Rock’n’Roll pentru Dear Future Husband”

Și de acolo, de la pașii de Rock’n’Roll, am început construcția coregrafiei. Cu “Slow, Slow, Quick, Quick” erau lecțiile noastre.

În colaj era și o manea. După ce am încercat să dansăm pe ea, am simțit că intenția de a amuza audiența pe care au avut-o atunci când au ales să o introducă în mix, parcă lua puțin din calitatea momentului, așa că am convenit să o scoatem.

În schimb am convenit să mai adăugăm un minut de dans la partea de vals de la final. A fost cea mai elaborată bucată din dans, cu ridicări, cu “poze”. Melodia a fost un cântec deja “clasic” pentru primul dans Trupa Zero – Pentru totdeauna

Restul pieselor au însemnat să învățăm niște pași de dans modern, foarte mult role-playing și chiar merengue pe Suavemente. Ei sunt doi oameni funny și actoria respectivă i-a făcut să arate foarte bine. Spre finalul lecțiilor noastre am trecut cu ei și prin niște pași de dansuri populare. Nicu mi-a zis că el nu știe sârbă și i-am zis: “Nu e bai, te învăț eu, că sigur o dansezi la nuntă.”

5 din cele 10 lecții ale lor le-am făcut la ei acasă. Restul de 5 le-am făcut la noi la sală. În jurul datei de 15 iunie s-au deschis și sălile de sport și a fost legal să facem acolo.

Pozele de mai sus sunt de la ultima lecție de dans, cu câteva zile înainte de nunta de pe 11 iulie. Lucrurile mergeau ca unse, Nicu era încrezător în capacitatea lui de a dansa dansul mirilor, mișcările erau fluente, moralul era ridicat.

Fie vorba între noi, eu știu că nu le-a fost simplu. Și nu mă refer la dans aici. Mă refer la faptul că toată perioada imediat de dinainte de nuntă a fost sub amenințarea restricțiilor covidiene, adică a gândului “Ce facem dacă mai dau ăștia niște restricții și nu mai putem face nunta?”. A fost o perioadă în care numărul de cazuri de Covid-19 era într-o creștere cel puțin alarmantă.

Însă “Fortune favours the bold”, adică norocul ține cu cei îndrăzneți, cum se zice, și noi, echipa Let’s Dance, ne bucurăm mult pentru ei. Ne bucurăm pentru că în ciuda situației incerte, ei au crezut în ziua lor, în nunta lor și uite: Stelele s-au aliniat așa cum trebuie și nunta s-a întâmplat. Au avut momentul lor și petrecerea lor ca soț și soție anul acesta.

Casă de Piatră, Georgiana și Nicu! A fost o plăcere să lucrăm cu voi.

P.S. Am primit filmulețul cu dansul lor pe whatsapp chiar în seara nunții. Suntem foarte mândri de cum le-a ieșit și amândoi au scris review-uri despre cum am lucrat împreună. Nicu pe Google. Georgiana pe Facebook.

Mulțumim frumos Școala de Dans Let’s Dance, datorită lui Sorin am avut un dans al mirilor care a fost apreciat de toți invitații.
Sorin are foarte multă răbdare și nu se descurajează când are în față un cuplu stângaci sau schimbător în idei și dorințe de la o ședință la alta. Noi am avut la nunta un colaj, care a presupus multă inventivitate și creativitate din partea coregrafului mai ales atunci când tot adăugăm sau eliminam melodii din playlistul inițial.
Am fost primiți la cursuri cu mult drag și profesionalism chiar și în condițiile actuale nu tocmai prielnice nunților , reușind de fiecare dată să păstrăm normele impuse de guvern și să ne și distrăm.
P.S. Am menționat că am un partener care nu dansa niciodată ( and trust me when I say never ever ) și acum dansează?

In urma cu ceva ani împreună cu soția mea(la acel moment prietena) am încercat sa mergem la cursuri de dans la 2 săli. Ambele încercări au fost un eșec total în ceea ce ma privește și de atunci am renunțat la a mai încerca. Anul acesta am fost nevoit sa încerc iarăși pentru ca urma ca zeci de priviri sa fie ațintite asupra noastră la nunta. Când ne-am întâlnit cu Sorin i-am spus ca sunt varza. Cu toate acestea el s-a arătat foarte optimist, la sfârșitul primei ședințe m-a încurajat si cumva asta m-a motivat sa depun efort in ședințele care au urmat. Rezultatul? Am primit felicitări din partea invitaților asupra dansului mirilor și a coregrafiei. II mulțumesc lui Sorin pentru ca a fost dispus sa lucreze cu noi în circumstanțe mai puțin favorabile deoarece legislația ne-a împiedicat sa ținem cursurile în sala de dans. Pentru jumătate din cursuri s-a deplasat la noi acasă și am ținut cursurile în gradina. Dar chiar și în aceste circumstanțe a reușit sa ma pregătească pentru moment la un nivel la care nici nu visam.

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply