Vals Lent la Dansul Mirilor pe Moon River - Ana și Bogdan | Comunitatea Let's Dance

Vals Lent la Dansul Mirilor pe Moon River - Ana și Bogdan

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
#1
Salutare, drag cititor

În primul rând vreau să-ți spun că îmi face o deosebită plăcere să scriu aceste rânduri.

Ele reprezintă povestea unui dans al mirilor memorabil pregătit împreună și pentru doi elevi de-ai mei foarte speciali: A & B :p

Ana și Bogdan s-au înscris la cursurile mele de grup pentru adulți din postura de începători absolut (adică oameni care nu s-au mai întâlnit cu dansul până atunci) în septembrie anul trecut.

Voiau să descopere o activitate nouă, să facă mișcare și să se pregătească pentru dansul mirilor care urma să se întâmple în 2017.

Ce nu știau ei atunci era că dansul va deveni pentru ei mai mult decât o simplă activitate și că va deveni o adevărată pasiune!

Da.

La lecțiile mele, cu cha cha cha, samba, tango, jive, rock'n'roll, quickstep, salsa, bachata, kizomba și multe altele, ei s-au îndrăgostit rapid și iremediabil de dansurile de societate.

Când descoperi ceva ce iubești vrei să faci lucru respectiv de cât de multe ori poți, nu-i așa?

Așa și ei doi și au început să aloce dansului din ce în ce mai multe ore din timpul lor săptămânal.

În afară de a veni la cursurile de grup și la practice-uri, ei s-au apucat să studieze singuri coregrafii pe youtube, să exerseze mult și în afara lecțiilor de dans și să mă provoace mereu cu întrebări și aspecte tehnice legate de pașii de dans, aducându-mi în vizor probleme pe care doi începători adulți nu o fac în mod obișnuit.

Personal, ca profesor, sunt foarte mândru că am reușit să le transmit așa de bine dragostea mea pentru dans!

Dar... hai să revenim la dansul mirilor pregătit pentru ei!

Data nunții a fost 14 octombrie 2017 și pentru că ei voiau 10 lecții private am început pregătirea primului dans pe 16 august.

Melodia lor a fost un vals lent: Moon River, adică un dans destul de "pretențios" pentru un dansator începător, elegat, dar dificil de făcut să arate așa acum trebuie!

Cu toate acestea, după cum poți vedea mai jos ei au făcut față cu brio provocării!

Pentru că aveau deja au multe ore de dans (și în stiluri diferite) "la bord", pot să spun că mi-a fost foarte ușor să-i învăț o coregrafie complexă pentru primul dans.

Am folosit pași și din Valsul Lent English Style, dar și din Valsul Lent American Style.

Pe lângă asta, evident că am făcut cu ei ore speciale de tehnică pentru a face pașii să arate cât mai bine, iar ultima lecție am făcut-o chiar la localul eventului să repetăm exact pe suprafața și cu reperele de acolo pentru a nu avea suprize la nuntă.

Una peste alta a ieșit acest dans minunat de care sunt mega mândru:


Câte ore ne-a luat să pregătim acest dans?

Păi...cu mine ei au făcut doar 10 lecții private, însă acasă cred că au "invesit" cel puțin 60-70 de ore de repetat, poate chiar mai mult.

Asta da pasiune pentru dans, nu-i așa?

Tu ce părere ai? Îți place?

O zi frumoasă îți doresc!

P.S. S-a lăsat și cu un review pe facebook.

Bogdan ne spune că

"Ce sa zic mai mult decat ca TOTI invitatii cu care am vorbit ne-au spus acelasi lucru: ca a fost cel mai frumos dans al mirilor pe care l-au vazut vreodata la o nunta. A fost ceva de munca, recunosc, dar la final a iesit exact ceea ce voiam. Iar Sorin a facut in asa fel incat sa iasa astfel. De la gasirea melodiei si design-ul coregrafiei pana la toate detaliile de finete, care pana la urma fac diferenta intre un dans care se vede banal si unul care te lasa cu gura cascata.
Multumim "Let's dance", & a really good job, Sorin!!!"


parere-dans-ana-bogdan-glodeanu.JPG
 
Sus