Primul Dans pe Valses de Vienne - Francois Feldman | Comunitatea Let's Dance

Primul Dans pe Valses de Vienne - Francois Feldman

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
#1
figuri-de-dans-pe-les-valses-de-vienne-francois-feldman.jpg


Radu și Alexandra sunt doi tineri dinamici și foarte happy cu care am avut plăcerea să lucrez anul acesta.

Nunta lor a fost deja pe 9 septembrie, dar noi ne-am cunoscut pe 11 iulie la prima lor lecție de dans pentru nuntă.

Observă că s-au apucat de pregătirea dansului cu 2 luni înainte de nuntă, o decizie foarte înțeleaptă care le-a asigurat în final un dans deosebit.

Cel care a făcut programarea lecțiilor de dans a fost Radu.

M-a sunat și mi-a spus că el este antitalent la dans și că, la început, ar vrea să vină pentru câteva lecții singur și apoi să vină și Alexandra la cursuri, pentru că ea se pricepe la dans mai bine decât el.

Îl întreb: Alexandra a mai luat lecții de dans până acum?

Radu: Nu, dar la petreceri, nunți ea mai dansează, nu este ca mine care nu dansez niciodată.

În mintea mea chestiunea era clară: ei erau la același nivel când vine vorba de dans, adică doi oameni care nu au mai luat lecții niciodată, doar credeau că nu sunt.

I-am explicat că, deși este posibil scenariul în care vine singur, cel mai bine ar fi să vină și Alexandra de la început, pentru că lecțiile o vor ajuta la fel de mult și pe ea.

Știam că ideea aceasta

"Eu nu am mai dansat niciodată/ Eu nu mă ridic niciodată de la masă la petreceri/ Soția mai dansează, deci sigur se pricepe MULT mai bine decât mine"


este falsă, doar am mai întâlnit-o.

Și așa s-a întâmplat, ei au venit împreună la lecții și am demarat proiectul nostru împreună.

La prima oră, nu știau pe ce melodie vor dansa, știau doar că vor un vals!

Le-am recomandat să intre în Centru nostru de Melodii Recomandate pentru Dansul Mirilor, să pună filtru de vals vienez, să se pună pe ascultat și să aleagă o piesă pe care se văd ei dansând dansul mirilor. Sunt cam 160 de variante de vals acolo :p

Între timp, pentru că știam deja dansul de studiat, ne-am apucat de lucru.

Trebuie să-ți spun că ei au venit la cursuri cu așteptări foarte joase. Voiau doar să le iasă și lor acolo un dans simplu, pentru că ziceau ei: "noi nu ne pricepem la dans"!

Pentru mine au fost un clasic de subestimare a propriilor abilități :p ! Oricum eu știu că dacă cunoști ce trebuie să faci (ca profesor) poți "deznoda" foarte rapid 4 picioare stângi, nu că la ei ar fi fost cazul de picioare stângi. Doar credeau ei că este.

Am făcut pașii de bază, apoi am trecut la figuri mai complicate. Ne-am "luptat" cu întoarcerea la dreapta(zisă cercul în codul nostru intern) vreo 2-3 lecții, dar ne-am luptat cu succes, pentru că le-a ieșit până la urmă :p

Ei au alocat pachetul GOLD - 10 lecții învățării dansului, fapt care mi-a permis mie să explic pe etape și fără să mă grăbesc toate figurile pe care le-am predat.

La lecția 5 mi-au spus și melodia pentru primul dans: Les Valses De Vienne - François Feldman , o alegere clasică.

La lecția 7, cu aproape toate figurile din coregrafie învățate, ne-am apucat să le punem cap la cap și la lecția 10, coregrafia era deja terminată.

Am condimentat-o cu ridicări, lăsări pe spate și cu poze pentru a-i spori complexitatea și pentru a o face mai interesantă de privit. Știu că publicul reacționează foarte pozitiv la aceste elemente.

După ce s-au terminat cele 10 lecții, ei au mai luat încă 3, două pentru a repeta și una în care Radu a venit singur pentru a învăța cum să se miște pe celelalte melodii care se vor pune la nuntă. Da, acelea generale care nu le putem încadra la un stil de dans cunoscut.

Ultima lecție a fost cu câteva zile înainte de nuntă la locația evenimentului, pavilionul "Prințesa Nadeja" de pe domeniul Știrbey, Buftea, o locație SUPERBĂ, by the way! De acolo sunt și pozele din colaj!

A fost fun să lucrez cu Alexandra și cu Radu! Am râs o grămadă de-a lungul lecțiilor și ne-am atins și obiectivul.

Primul lor dans a fost foarte bun. Mi l-au trimis pe whatsapp imediat după eveniment!

Nu a fost perfect, ca la repetiții, unde nu există niciun fel de presiune din partea publicului, și ei s-au desincronizat în două locuri cu muzica.

Evident, în afară de mine și de ei, nu și-a dat nimeni seama de asta pentru că, în rest, aspectul general al execuției a fost impecabil, iar invitații lor au fost impresionați!

Felicitări, Radu și Alexandra! Casă de Piatră!

Mă bucur că v-am cunoscut și că am contribuit și eu la acest moment magic din viața voastră!e1-19e1-19e1-19

P.S. S-a "lăsat" și cu două review-uri pe Facebook, review-uri de care sunt foarte mândru.

cum-este-la-scoala-de-dans-letsdance.JPG


"N-am dansat niciodata. Am fost constient intotdeauna ca nu ma pricep. Un trunchi de copac aruncat pe scari se misca mai elegant decat mine. Insa in 10 sedinte cu Sorin de la Let's Dance, am pregatit valsul mirilor, cu o coregrafie complexa, care a iesit minunat. Recomand cu toata inima!"

parere-scoala-de-dans-letsdance.JPG


"Sotul meu nu dansa deloc pana sa il cunoasca pe Sorin. Dupa ce am urmat cursurile Let's Dance, am reusit sa avem o super coregrafie, pentru un super dans! Va multumim din suflet pentru tot! Sunteti cei mai tari!

P.S. Cred ca acum chiar ii place sa danseze
"
 
Sus