Lecții de Dans Online: De Ce? Cum? De Ce ai Nevoie? | Comunitatea Let's Dance

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
Salutare, oameni buni zambet

Până la noi ordine, noi ne-am oprit activitatea de predare în locații fizice și ne-am mutat în online.

Pentru elevii noștri plătitori ținem lecții online LIVE, atât cursuri private și cât și de grup. Aceste lecții sunt pe Zoom și nu sunt publice.

Pe lângă acestea, în fiecare zi, ținem online o lecție gratuită de dans pentru începători pe pagina noastră de Facebook, adică provocarea "Stăm Acasă Și Dansăm"

Click AICI pentru a afla mai multe despre această provocare!

Ceva de genul acesta.

De Ce să Participi și tu la lecțiile on-line de dans?
Pentru că este bine să faci mișcare.
Pentru că este bine să asculți muzică care te energizează.
Pentru că este bine să faci lucruri care îți aduc pozitivitate.
Pentru că este important să ai imunitatea la un nivel ridicat.

Cum Te Ajută Dansul?
Dansul le creează pe primele două, așa că îți recomandăm să nu fii un cartof de canapea atunci când stai acasă protejându-te de coronavirus. Mișcă-te, Dansează și Gândește Lucruri Pozitive!

De ce ai nevoie pentru a beneficia la maxim de o lecție online?
a. Un spațiu liber în casa ta, așa cum vezi în poze, la mine este un 2mx3m
b. Un telefon și un trepied sau, ideal, un televizor/monitor.
c. O boxă sau o pereche de căști wireless (perechea de căști este recomandată că să nu ai probleme cu vecinii zambet Apple Airpods merg super cool)
d. O conexiune la internet.

Uite cel mai basic set-up pentru a participa la o lecție online

Eu sunt profesor de dans și asta explică prezența oglinzii în pozele mele, dar lucrurile merg foarte bine și fără ea.

camera-amenajata-pentru-lectii-de-dans-online-2.jpg

Telefonul este ridicat undeva pe la 1,3m, ca tu să nu stai cocoșat atunci când ne privesți.

Trepiedul îți permite să reglezi după bunul plac unghiul de privire. Dacă nu ai așa ceva, poți să pui telefonul pe niște cărți sau sprijinit de o vază.

camera-amenajata-pentru-lectii-de-dans-online-3.jpg

Evident, dacă nu ai soluții de ridicare a camerei, o poți pune și jos până îți cumperi un trepied ieftin.

camera-amenajata-pentru-lectii-de-dans-online-4.jpg

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

✅Cum este recomandat să faci dacă participi la o lecții pe Zoom?

1) Conectează telefonul sau laptopul la televizor. Așa o să vezi profesorul bine, pe un ecran mare.

2) Așează laptopul(sau telefonul) în așa fel încât și noi să te vedem bine pe tine.
Bine însemnând din cap până în picioare. Avem nevoie să putem observa greșelile pe care le faci și să te putem corecta.

3) Fii intr-o cameră bine luminată.

4) Testează toate chestiile astea înainte de începerea lecției, poate ai nevoie să muți niște mobilă ca să te pregătești.

✅Eu nu pot să conectez telefonul sau laptopul la televizor? Pot participa la lecții și făra asta?

Da. Bineînțeles că da. Ne descurcăm cu ce avem, nu?
În cazul acest, în timpul lecției, probabil, profesorul de dans îți va cere să orientezi camera spre diversele părți ale corpului: picioare, solduri, partea superioară pentru a vedea că faci mișcările ok.

✅Cum faci să mărești viteza la net?

Calitatea transmisiei și implicit a lecției tale de dans depinde foarte multe de viteza ta la net. Asigură-te că ai una bună.

1. Oprește temporar toate aplicațiile care "trag" de conexiunea ta la internet: servicii de sincronizare gen dropbox, google drive, tot ce se conectează la net.

2. Dacă ești pe WIFI, muți routerul cât mai aproape de laptop/telefon. Este uimitor cât de mult crește viteza la net dacă îl aduci 2 metri mai aproape decât este acum.

3. Dacă poți, treci pe cablu ethernet, adică trage de la router un cablu ethernet(îl poți lua de la Altex) care intră direct în laptop. Față de WIFI viteza prin cablu este de 10 ori mai mare. Noi suntem pe Digi și nu a fost nevoie să configurăm nimic pentru asta. Doar am cumparat un cablu de 10 metri și l-am băgat și pur și simplu a mers.

4. Îți mărești viteza la furnizorul de net trecând pe alt abonament. Și asta poate fi ok, dar fă mai întâi primii trei pași + niște teste de viteză la net cu pagina de aici și vezi tu după dacă mai este nevoie.

Uite, te poți juca cu Internet Speedtest ca să vezi ce viteză ai la net în diverse puncte ale casei tale.

O zi frumoasă
Sorin Rădan - Antrenor Let's Dance

Ultima editare:
Sus