Dansul Mirilor pe Time of My Life din filmul Dirty Dancing | Comunitatea Let's Dance

Dansul Mirilor pe Time of My Life din filmul Dirty Dancing

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
miri-dansand-pe-time-of-my-life-dirty-dancing.jpg


I-am întâlnit pe Mirabela și Alexandru pe 13 martie anul acesta la sala noastră de lecții private pentru miri de la Gorjului.

Mi-au spus că ei sunt super fani ai filmului Dirty Dancing și că ar dori un dans al mirilor pe melodia I've Had the Time of My Life, un dans cât mai aproape de varianta din film:

Pentru că mai pregătisem cupluri pe melodia respectivă știam că, fiind începători absolut în dans, le sunt necesare minim 10 lecții pentru un dans bun de aproximativ două, două minute și 30 de secunde.

Ce a fost super a fost faptul că aveam și timp la dispoziție, nunta era programată abia pe 27 mai(adică azi apropo :p), deci cam două luni și jumătate timp pentru lecții.

Ei se uitaseră pe filmulețul nostru "Când să Începi Lecțiile de Dans pentru Nuntă?" și au programat pregătirea dansului în consecință. Bine, măăăă! zambet

Apoi am discutat cu Mirabela legat de rochie și după ce i-am explicat că pașii respectivi sunt puși în valoare mult mai bine de o rochie obișnuită, am convenit să-și achiziționeze o rochie specială doar pentru momentul primului dans.

Și apoi am început "lupta" cu pașii de dans. Dansul de studiat: Salsa.

A luat-o progresiv prin a învăța ritmul, pașii de bază (pasul față-spate, pasul lateral, echufe etc.)

Apoi am trecut la pași puțin mai complicați: cross-body lead, underarm turn etc.

Când am strâns sufiente unități individuale de coregrafie(pe la lecția 6) am trecut la realizarea întregului dans.

Fiind doi perfecționiști ei mi-au zis că nu vor doar să le iasă dansul, ci vor să le iasă foarte, foarte bine. Le-am explicat că pentru asta au nevoie să repete mult acasă.

Zis și făcut.

Rezultatul: Ei au fost unii dintre cei mai conștiincioși elevi de-ai mei. Au venit mereu "repetați" la lecții, mereu au pus întrebări legat de coregrafie și au fost foarte implicați în proiectul nostru împreună etc.

Și coregrafia finală a fost de o dificultate mult mai mare decât ce îmi propusesem inițial, tocmai pentru că ei au fost super implicați.

Nu-ți imagina acum că a fost totul "fun and games" :p

Au fost și momente dificile, de genul: "aaa... Sorin... noi nu putem să facem asta, este prea greu...", dar cu răbdare și defalcând figurile complicate în părți mici, simple, sunt fericit să spun că am ajuns la un rezultat foarte bun.

După cele 10 lecții din pachet, profitând de faptul că coregrafia era terminată, am mai făcut două lecții pentru a-i învăța dansul populare uzuale pentru nuntă: horă, sârbă, brașoveanca.

Baftă azi la Dansul Mirilor și Casă de Piatră, Mirabela și Alexandru zambet

Mă gândesc la voi e1-19e1-19e1-19
 
Ultima editare:
Sus