Dansul Mirilor pe And the Waltz Goes On - Anthony Hopkins, Andre Rieu | Comunitatea Let's Dance

Dansul Mirilor pe And the Waltz Goes On - Anthony Hopkins, Andre Rieu

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
#1
miri-dansand-vals-pe-waltz-must-go-on-anthony-hopkins.jpg


I-am cunoscut pe Alexandru și pe Ana pe 1 august, când au venit la sală pentru prima lecție de dans pentru nuntă.

Ei au ajuns la noi în urma recomandării unui alt cuplu cu care am avut plăcerea să lucrăm anul acesta: Sabina și Valentin (ei l-au avut ca prof' pe colegul meu Adrian)

În acel moment aveam o lună și jumătate la dispoziție pentru a învăța coregrafia pentru primul lor dans.

Pentru că au vrut să le iasă un moment deosebit ei s-au orientat către pachetul GOLD de 10 lecții private și, ca melodie, oscilau între Laura Stoica - Mai Frumoasă și And the Waltz Goes On - compusă de Anthony Hopkins și interpretată de Andre Rieu.

Ambele melodii sunt în Centru nostru de Melodii recomandate pentru Dansul Mirilor, adică ambele sunt alegeri valabile pentru primul dans.

Deci întrebare-întrebătoare: Ei pe care să danseze? :p

Le-am recomandat să danseze Vals Vienez pe "And the Waltz Goes On" pentru că știam că ar fi ieșit un dans mai dinamic și mai spectaculos decât Foxtrot-ul care s-ar fi potrivit pe "Mai Frumoasă".

De asemenea, știam că am 10 lecții la dispoziție, adică timp suficient să fac lucrurile să meargă pe linia dinamic-spectaculos.

Chestia cu valsul este că figurile se învață destul de repede, partea dificilă intervine atunci când încerci să le execuți rapid pe muzică. Atunci începătorii pierd foarte ușor stabilitatea perechii în partea superioară, ritmul muzicii și controlul pașilor!

Și BAM... mișcarea se transformă ușor într-o țopăitură amuzantă!

Și noi vrem, de fapt, ceva elegant, nu-i așa? Ceva care să ne facă să arătăm bine!

Bottom line: Este nevoie de un număr susținut de repetiții însoțite de corecturile un profesor bun și de RĂBDARE, dacă vrei să dansezi un vals care să arate bine și care să aibă și figuri mai complicate decât un balans stânga-dreapta și un balans față-spate.

Alex și Ana au înteles asta foarte rapid și au făcut toate eforturile ca dansul să le iasă bine.

Veneau la lecții cu materia anterioară bine repetată, îmi puneau întrebări legate de figuri, își puneau probleme de tehnică a execuției etc.

Mi-au povestit că, neavând loc în casă pentru a repeta pașii, ei repetau în garajul blocului, în subteran. Chiar glumeam spunând că portarul clădirii care îi privea pe camere exersând, este deja expert în vals zambet

Am ajuns să lucrăm până și Sway pe Întoarcere la Dreapta, adică ceva deosebit.

Au fost niște elevi model, foarte implicați în proiectul nostru împreună!

În șase lecții am terminat coregrafia și apoi în ultimele 4 lecții am "curățat-o", îmbunătățind modul de execuție și clarificând diverse aspecte tehnice plus lucruri legate de atitudine-expresivitate.

Astăzi, 16 septembrie, este nunta lor și eu le țin pumnii!

Știu că dansul este foarte bun, știu că atât ei cât și eu ne-am făcut datoria, dar mai știu că acolo, emoțiile de moment pot avea un impact negativ asupra execuției lor.

Bafta diseară, dragii mei!e1-19

A fost o plăcere să lucrez cu voi!


P.S.: Închei postul acesta cu câteva informații despre valsul ales de ei And the Waltz Goes On!

A fost compus de actorul Anthony Hopkins în 1964 (deci nu anul trecut :p) și foarte mulți ani mai târziu, soția lui l-a trimis în secret (fără ca Hopkins să știe) lui Andre Rieu, propunându-i să-l interpreteze.

Violonistului i-a plăcut și l-a inclus pe albumul cu același nume care a apărut în anul 2011. Povestea completă a întâlnirii dintre cei doi o poți citi AICI!

Din punct de vedere tehnic, dacă o asculți cu atenție vei constata că este o piesă cu variații frecvente de tempo, adică de viteză a ritmului.

Este melodie care a fost creată pentru a delecta, în primul rând, urechea și nu este o piesă care a fost făcută pentru a se dansa pe ea.

Pentru a o pregăti pentru dansul mirilor, noi am trecut-o printr-un amplu proces de editare care ne-a dat o variantă de 2 minute și jumătate care sunt dance-friendly!

Noroc că pachetele noastre de lecții includ și asta, nu-i așa? :p
 
Sus