Dansul Mirilor pe A New Day has Come - Celine Dion și Dear Future Husband - Meghan Trainor | Comunitatea Let's Dance

Dansul Mirilor pe A New Day has Come - Celine Dion și Dear Future Husband - Meghan Trainor

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
doi-miri-danseaza-pe-dear-future-husband.jpg


Later edit: Ovidiu a postat pe pagina lui de fb al doilea dans:

I-am cunoscut pe Ovidiu și Otilia pe 1 august când au venit împreună la prima lor lecție de dans pentru nuntă.

De la telefon știam deja că nunta este pe 7 octombrie, că ei doresc pachetul GOLD și că melodia pe care doresc să danseze este Celine Dion - A New Day has Come.

Mi-au surprins încă de la început pentru că am văzut că și-au făcut bine "temele" pentru întâlnirea noastră, adică, folosind Centrul de Melodii Let's Dance, s-au informat legat de piesă și știau dansul pe care îl au de învățat.

Cum știu asta?

Păi... Eu lucrasem recent o coregrafie pe piesa respectivă, știam că este scrisă într-o măsură muzicală de 4/4 și că dansul care se potrivește pe ea este American Style Foxtrot.

Încep, deci, prezentarea acestui dans.

În acel moment Ovidiu îmi spune:

"Sorin, dar piesa asta nu este vals? Pentru că pe site-ul vostru așa apare."


Eu gândindu-mă că poate am greșit când am catalogat piesa în gen pe site, zic:

"Hmm... Nu, Ovidiu! Ce auzim acum nu este vals cu siguranță. Dar hai să verificăm."

Și intrăm pe site și acolo SURPRIZĂ: Celine Dion cântă această piesă în două intrepretări, una pe care se poate dansa Vals Vienez, care era deja pe site, aceasta:

Și una pe care se poate dansa Social Foxtrot, aceasta:

Am decis să dansăm pe varianta de "foxtrotuită" pentru că este mai dinamică și ne-am apucat de lucru învățând pașii de bază.

Imaginează-ți că Ovidiu este programator și Otilia este chimist. Nu au mai avut tangețe cu dansul până acum și nu fac sport în mod obișnuit.

Așa că m-au uimit din nou atunci când la lecția numărul 2 mi-au spus:

"În afară de dansul mirilor, noi mai vrem să facem un al doilea dans la nuntă pe Dear Future Husband - Meghan Trainor."

De ce m-au uimit?

Pentru că știam că dansul pe care trebuia să-l învățăm pentru piesa aceasta era Jive, un dans cu o pronunțată tentă atletică care se desfășoară într-un tempo rapid și care se învață mult mai greu decât valsul vienez, de exemplu.

Îi avertizez legat de asta, spunându-le că nu ne încadrăm în pachetul de 10 lecții cu două coregrafii în două dansuri diferite, însă ei îmi promit că vor repeta acasă și că vor aloca lecții suplimentare dacă va fi nevoie.

Recunosc, am fost Toma Necredinciosu' când auzeam ce spuneau! De ce? Pentru că aud mulți miri la primele lecții spunând:

"Sorin, noi vom repeta mult acasă. Vrem să iasă perfect la nuntă"
, dar apoi, de-a lungul pregătirii dansului, de la aceeași miri, aud de multe ori: "Ahh... Am fost așa de prinși zilele trecute. N-am repetat deloc."

Din acel moment mai erau două luni până la nuntă și, pentru liniștea mea de profesor de dans :p care vrea rezultate bune, am făcut un plan de pregătire care presupunea să ne vedem de două ori pe săptămână.

Am pregătit mai întâi dansul de deschidere și, după ce acesta a fost aproape gata, am început să lucrăm în paralel cu două dansuri.

Repetam primul dans, mai învățam ceva la Jive, repetam primul dans, mai adăugam ceva la Jive.

Vreau să-ți spun că ei au fost elevi foarte conștiincioși, iar promisiunea de a repeta acasă a fost respectată destul de bine. Asta a făcut ca începutul lui octombrie să ne găsească cu coregrafiile gata.

Am lucrat împreună 16 lecții private pentru acest proiect, iar ultima lecție am făcut-o la restaurantul unde a fost evenimentul pentru fixa coregrafiile în spațiu.

Mă amuz și acum când îmi aduc aminte de momentele de la sală când discutam despre caloriile din cola lui Ovidiu sau din nestea-ul Otiliei și de modul în care le ieșea jive-ul la început.


Felicitări și Casă de Piatră, dragii mei!e1-19e1-19e1-19

A fost o plăcere să lucrez cu voi și mă bucur că v-am cunoscut!

P.S. S-a lăsat și cu un review pe facebook:
parere-scoala-de-dans-letsdance.JPG


"Buna tuturor. La scoala de dans Let's Dance am avut parte de o experienta unica alaturi de Sorin care ne-a facut fiecare lectie mai speciala decat cealalta. Desi am venit la Sorin cu ideea de a avea doua dansuri dintre care unul putin mai dificil (jive) decat cele normale care se danseaza de catre miri, acesta ne-a incurajat tot timpul ca o sa iasa totul bine.

Dansurile noastre au fost foarte laudate la nunta in special jive-ul care a lasat pe toata lumea uimita atat prin coregrafia amuzanta cat si prin dificultatea acesteia.

Multumim mult Sorin pentru tot efortul depus in ciuda faptului ca ne-am ales doua stiluri de dans diferite si pentru ca ne-ai fost alaturi pana in ultimul moment. Si speram ca o sa mai colaboram pe viitor deoarece ne face placere sa invatam cat mai multe dansuri de la tine.
"
 
Sus