"Căprăriile Valsului" sau "Confuzia Pe Care o Fac Mirii Frecvent" | Comunitatea Let's Dance

"Căprăriile Valsului" sau "Confuzia Pe Care o Fac Mirii Frecvent"

Ți-ar plăcea să înveți să dansezi Vals?

• Da.

• Nu.

• Eu nu am timp să învăț vals. Mă așteaptă lumea pe Facebook.

Rezultatele pot fi văzute doar după ce votezi.

Sorin Rădan

Scriu rapid rapid, ca un Iepuraș
Antrenor Let's Dance
Mi-a venit ideea minion6acestui articol dintr-o întâmplare amuzantă zambet_larg

Am organizat recent o lecție gratuită de vals lent și am constatat că 70% din cei care s-au prezentat la ea erau viitori miri.

Discutând cu ei mi-am dat seama că ei credeau că sunt la o lecție în care vor învăța valsul cu care se deschide în mod tradițional o nuntă, adică valsul vienez, cel de la dansul mirilor.

Ei au văzut postarea noastră pe facebook în care se preciza că este vorba de Vals Lent, dar neștiind "căprăriile" după care sunt împărțite lucrurile au făcut confuzia foarte ușor.

Hai să clarificăm o dată pentru totdeauna lucrurile zambet

În lume, în acest moment, există 4 tipuri de vals sau, de fapt, 4 dansuri în a căror denumire apare cuvântul "vals".

pisica-care-nu-vrea-4-tipuri-de-vals.jpg

Pentru fiecare tip voi menționa mai jos toate denumirile sub care este întâlnit ca tu să poți face "săpături googăluistice" dacă dorești să afli mai multe.

A) Valsul Lent care mai este denumit și Vals Boston, English Waltz, Slow Waltz, International Style Waltz, Ballroom Waltz.

Este valsul care face parte din categoria dansurilor sportive, a dansurilor de societate. Stilul internațional de vals, așa cum zic cei din USA.

Diferența majoră între el și corespondentul lui american (punctul c) este că el se dansează mereu în poziție închisă (apropiată).

Este dansul din acest clip.

B) Valsul Vienez care mai este denumit și International Style Vienesse Waltz, Ballroom Vienesse Waltz.

Este forma primară de vals, adică cel care a apărut primul dintre toate celelalte tipuri.

Tăticul lor, cum îmi place mie să-i zic.

Muzica este rapidă și, crede-mă, pregătirea fizică pentru a dansa 1 minut și jumătate de vals vienez la o calitate competițională trebuie să fie foarte bună.

Este dansul din acest clip.

C) American Style Waltz sau Vals - Stilul American sau American Smooth Waltz

Se dansează pe aceeși muzică ca și Valsul Lent - internațional style, dar după cum poți observa în clipul de mai jos arată foarte diferit de el.

Dansul începe la minutul 2 aici :p

D) American Style Viennese Waltz
sau Vals Vienez - Stilul American sau American Smooth Viennese Waltz

Este un dans care se dansează la un tempo(la o viteză) mai mică decât corespondentul din stilul internațional(punctul b de mai sus) și este caracterizat prin ruperi frecvente de poziție închisă, adică în dans există momente în care cei doi dansatori dansează depărtați.

Acum întrebare de final de articol:

Care este favoritul tău? și De ce?

P.S. : Reține că dansatorii din clipurile de mai sus sunt profesioniști care au lucrat ani întregi să ajungă la acel nivel.

Asta înseamnă că, dacă vrei să dansezi ca ei, trebuie să muncești și tu la fel de mulți ani.

Acum... precizez și acest lucru pentru că nu aș vrea ca videourile de mai sus să creeze așteptări nerealiste ale mirilor de la profesorii lor de dans.

Uite cum arată un vals dansat de începători care estimez că fac dans de câteva luni.

Și uite cum arată un dans al mirilor făcut de noi în 10 lecții private în care am folosit figuri de American Style (Foxtrot, nu Vals), dar exemplu este bun pentru că lucrurile sunt asemănătoare.

Apropo: Dansul dansat de Raluca și Dan are o poveste destul de interesantă. Click aici pentru a o citi în Comunitatea Mirilor.

zambet

-----------
CLICK AICI să vezi toate subiectele din Comunitatea Mirilor!

Sus