Ce Așteptări să ai de la un Curs de Dans Online Live?

/ / Adulți

Salutare, oameni buni 🙂 Sorin de la Let’s Dance aici. Când a început pandemia Covid-19 și activitatea noastră la sală a fost suspendată de lege, am făcut pe necuratu’ în 4 și am lansat un program de lecții online.

La început, programul a fost primit cu reticență de publicul larg, dar s-a dovedit o alternativă viabilă pentru mulți, așa că după 4 luni de la lansarea lui, îl continuăm cu drag și spor.

Când am lansat, el a fost accesat doar de o parte mică din elevii noștri de la sală. Motivul principal pentru care nu au venit la dansuri în online a fost că “Nu e ca la sală“.

Evident că nu este, dar … evident că nici nu trebuie să ne așteptăm să fie.

Pisica, de exemplu, este animal de companie ca și câinele. Are 4 picioare, blană, coadă, dar… nu latră. Acum ar fi o greșeală să-i reproșăm că nu o face, nu-i așa?

Adevărul este că așteptările noastre despre un lucru îl pot face plăcut sau neplăcut, util sau inutil, așa că astăzi povestim despre ce să te aștepți atunci când te înscrii la un curs online.

Normal că dansurile online nu se simt ca la sală. Niciun meci văzut la televizor nu este ca pe stadion, dar asta nu înseamnă că nu ne mai uităm. Uitatul la fotbal la televizor este un compromis pe care pasionatul de fotbal îl face mereu.

La ce să te aștepți când vii la un curs online live?

✅ Să te aștepți să descoperi un mod nou de a te bucura de dans.

✅ Să te aștepți să înveți să dansezi. Avem elevi care, după 4 luni de online, ne-au mărturisit chiar că înțeleg pașii mai bine ca la sală.

✅ Să te aștepți să cunoști oameni noi, colegii tăi de curs. Fiecare grupă de-a noastră are grupul ei pe facebook unde vorbim “verzi și uscate” despre curs.

✅ Să te aștepți ca cel puțin de două ori pe săptămână să te întâlnești cu un grup de oameni ca tine și să faceți mișcare, să râdeți și să dansați împreună. Mișcarea “intră” altfel când o faci în același timp alți oameni versus tu imitând un instructor de pe un video din Youtube.

✅ Să te aștepți să cunoști un profesor zâmbitor care va aduce în casa ta un vibe pozitiv și care va fi alături de tine de-a lungul lecțiilor cu feedback-ul lui de specialist legat de modul în care te miști.

✅ Să te aștepți ca lecțiile de dans online să facă parte din planul tău personal de a îmbrățișa un stil de viată sănătos.

Pentru cine nu sunt lecțiile online?

⛔️ Pentru cei care cred că lecțiile online live sunt același lucru ca și cum ai învăța de pe youtube. Dacă ar fi așa, Măruță ar filma un sezon și apoi ar da 10 ani în reluare, nu?

⛔️ Pentru cei care vor să se simtă la lecțiile online ca lecțiile de la sală.

⛔️ Pentru cei vin la lecții vâzând doar avantajul învățării unor pași de dans. Există Youtube pentru asta.

Uite cum se întâmplă o lecție online

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

6 Comments to “ Ce Așteptări să ai de la un Curs de Dans Online Live?”

 1. Lelia Ionescu says :Reply

  Eu sunt foarte incantata de cursurile de dans online, noi, cursantii, suntem cea mai buna dovada ca ele sunt o alternativa viabila, iar pentru mine s-au dovedit a fi chiar prima alternativa viabila, avand posbilitatea de a accesa cursul inca 48 de ore dupa ce acesta a avut loc, lucru imposibil in conditii normale. Sigur, rolul profesorului este capital, iar Sorin este un profesor de dans extraordinar, pe langa faptul ca ne preda pasii de dans cu o precizie matematica(este prima data, de altfel, cand fac legatura intre cele doua materii), ne transmite la fiecare ora multa energie pozitiva, veselie, antren, dupa parerea mea, combinatia perfecta intre miscare si buna dispozitie, astfel efectul antistress fiind garantat 100%.
  De altfel, putem sa ne uitam putin in jurul nostru, acesta este trendul general, trebuie sa ne adaptam, sa ne reinventam si sa continuam…La Vita e Bella !

  1. Bună, Lelia 🙂

   Sunt mândru de ce ai scris mai sus și îți mulțumesc. Ce mesaj pozitiv. Da. Trebuie să ne reinventăm și să învățăm să facem lucrurile în alt fel. Atât eu ca profesor, cât și voi ca elevi.

   Nu-mi imaginam că voi preda din București oamenilor care locuiesc în Franța, Germani, Sibiu, Timișoara etc, dar uite că se întâmplă și asta nu poate decât să mă bucure.

   O zi frumoasă. Ne vedem luni la curs.

 2. Viorica says :Reply

  Salutare
  Eu nu am stiut la ce sa ma astept de la acest curs online si surpriza a fost foarte placuta.Nu am mai fost nici la cursuri de dans in sala.Poate si asta va fi o surpriza placuta intr-o zi!Deci ca sa raspund la intrebare pentru mine nu e foarte util textul de mai sus.Dar ,ca tot ce este legat de acest curs de dans online ,este placut si distractiv.
  Sper sa continuati aceasta actiune si eu pe linga voi.
  Aspectul care m-a interesat mai putin la acest curs a fost interactiunea cu colegii de grupa.Nu cred ca e timp pentru asa ceva,poate daca ar dura mai mult fiecare lectie,dar pina la urma nici nu as putea spune ca asta e ceva foarte important.
  in rest,explicatiile si prezentarile sint foarte clare iar feedback-ul pe care il primesti pe loc e foarte important.
  Multumesc,sper sa continuam si va doresc toate cele bune

  1. Bună, Viorica 🙂

   Mulțumim pentru comentariu. Ne bucurăm că la primul tău contact cu lumea dansului am reușit să-ți oferim o experiență plăcută. Da. Noi vom contiua cursurile online în paralel cu cursurile de la sală.

   Ne vedem cu voie bună la următoarea oră 😉

 3. Eta says :Reply

  M.am înscris la cursul de începători dansuri de societate in special pentru a face mișcare. Este un curs foarte plăcut, interactiv, foarte bine explicat de profesor . Sunt incantata de cum decurge o ora de curs, ce pași am învățat (nici nu credeam că există atâția pași la salsa) de apropierea virtuala pe care o transmite profesorul. Îți dă o stare de bine, îți vine să țopăi apoi tot timpul prin casă.

  1. salutare, Eta 🙂 Ne bucură mult rândurile scrise de tine. Mulțumim pentru aprecieri. Ne vedem la următorul curs. O zi frumoasă

Leave a Reply