7 Motive să-l înscrii pe micuțul tău la dansuri

/ / Copii
Grupa de copii Let’s Dance 4-7 ani

Salutare, dragi părinți 🙂

Eu sunt Andreea, sunt instructor Let’s Dance și bine v-am găsit cu un nou articol.

Astăzi vom vorbi despre copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani și despre beneficiile pe care le aduce în viața lor înscrierea într-o grupă de dans.

Eu dansez de la 5 ani. Am crescut în lumea acestui sport și am avut șansa să observ din prima linie cum dansul m-a schimbat, cum dansul mi-a schimbat colegii și cum dansul i-a schimbat pe colegii mei mai mici abia veniți în sală. Și… Da. A fost o experiență fantastică până acum!

Dar suficient “throwback” pentru moment! Să începem.

Motivul 1: Îi ajută să fie adulți “talentați”

Dansul aduce în corpul copiilor mici coordonarea. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că îi ajută să-și “învețe” corpul și să-l controleze. Să-și miște mâinile și picioarele într-un anumit fel, într-un anumit ritm, imitând pe cineva este un lucru care se va dovedi un avantaj major pentru tot restul vieții lor.

De ce spun asta?

Păi… Gândiți-vă cât de repede învață unii oameni chestii pe care nu le-au făcut niciodată și care implică folosirea corpului lor. De exemplu: să meargă pe bicicletă, să schieze, să joace baschet, să se cațere, etc.!

Ceilalți sunt uimiți de viteza lor de învățare și spun că au talent! Eu știu, de fapt, că ei le învață ușor pentru că și-au dezvoltat coordonarea atunci când erau mici. Nu este magie, ci este o chestie care a fost lucrată cu ani înainte.

Ar fi tare să le dăruiți copiilor voștri acestă abilitate, nu-i așa?

Pe de altă parte, vreau să ne gândim puțin și la adulții care nu au făcut deloc sport când au fost copii. Când se apucă și ei pe la 25-30 de ani să alerge prin parc, pentru întreținere de exemplu, îi vedem că o fac într-un mod nenatural, chiar funny. Ca să nu mai vorbim despre atunci când se apucă să învețe lucruri mai complexe, gen: să joace fotbal sau tenis sau să meargă cu patine. Cauza pentru asta: Le lipsește coordonarea. O pot obține și atunci, dar le va fi mult mai greu să o deprindă la vârsta respectivă.

Motivul 2: Un copil dansator este un copil sănătos

Exercițiile de la dans îi învață pe copii să aibă o postură corectă, o postură elegantă. Asta va preveni o multitudine de afecțiuni ale spatelui și ale coloanei în viața lor de adulți. Pe scurt: Lumea ar fi un loc mai bun dacă toți am învăța să stăm drepți.

Corpul copiilor este foarte flexibil atunci când sunt mici pentru că este în formare, dar, după cum probabil știți, acestă flexibilitate se pierde în timp. Dansul îi ajută să o păstreze.

Practicarea constantă a dansului dezvoltă și tonifică toate grupele de mușchi, îmbunătățește sănătatea arterelor și contribuie la creșterea armonioasă a corpului. Este o formă de mișcare ce ajută copiii să își echilibreze greutatea corporală prevenind obezitatea.

Bun… Cam atât despre influența dansului asupra corpului. Hai să vorbim acum despre:

Influența dansului asupra copilului pe plan social și emoțional

Sunt multe lucruri de spus aici.

La dansuri copilul va face parte dintr-un grup de copii. Asta presupune înțelegere, comunicare, colegialitate și muncă de echipa! Asta ajută la creșterea încrederii în sine, combaterea timidității și dezvoltarea creativității.

Să le luăm pe rând:

Motivul 3: Responsabilitatea și Adaptabilitatea

În dans, ca și în viață, trebuie să știm ce vom face “mai încolo” și cum trebuie să ne adaptăm ca să ajungem la un “acolo” viitor.

Ducerea la cap a coregrafiilor îi învăța exact acest proces pe copii. Ei devin astfel conștienți de ce trebuie să facă peste 5 pași de acum, de cum trebuie să ajungă acolo ținând cont de colegii din jur, de muzică și de respectarea mișcărilor impuse de profesor.

Motivul 4: Socializarea

Participarea la cursuri și spectacole le dă ocazia celor mici să interacționeze cu alți copii mai mult decât le este permis la școală în pauze.

Acest lucru îi pregătește pentru viitoare relații profesionale și personale. Cei mici vor deprinde “skill-uri” care le vor folosi toată viața, precum comunicarea, respectul față de colegi, profesori și gândirea în grup pentru binele unitar.

Motivul 5: Creativitatea

Creativitatea este o componentă care ne diferențiază clar de oamenii din jurul nostru, fie că suntem copii, fie că suntem adulți.

Dansul este o activitate care îmbină sportul cu arta într-un mod armonios. Copii vor fi de multe ori nevoiți să improvizeze și să-și creeze propriile coregrafii. Asta îi va face să descopere gradual estetica, muzicalitatea, exprimarea creativă, imaginația, inovația, ritmul și arta vizuală.

Motivul 6: Munca în echipă

Trăim într-o lume în care depindem unii de ceilalți și, pentru copii, să învețe să coexiste într-o echipă este un skill care le va folosi toată viața.

La cursuri ei vor intra într-un colectiv cu care împărtășesc aceeași pasiune, unde trebuie să lucreze împreună pentru a duce coregrafiile la bun sfârșit. Asta îi va învața să coopereze fără a se certa, îi va învață să își respecte colegii, profesorii și pe cei cu care se întrec la concursuri, concurența.

Motivul 7: Creșterea încrederii în sine și combaterea timidității

Această componentă tine foarte mult de profesorul copilului. El trebuie să-i încurajeze pe copii, să-i facă să se simtă confortabili în pielea lor în acest mediu nou pentru ei, “să le dea încredere” așa cum se spune. Asta va rezulta într-o stima de sine vizibil ridicată și în abordarea unei atitudine pozitive.

Ce spune psihologul Jean Piaget?

Psihologul și pedagogul Jean Piaget spune că

Între 4 și 7 ani, copilul se comportă ca un mic explorator care acționează cu intenția de a descoperi lumea. La această vârstă el își dorește să-i imite pe alții.

Jean Piaget

Provocarea copierii mișcărilor profesorului de dans ca apoi să le reproducă apoi într-un mod autonom este foarte interesantă pentru copil. De aceea dansul este o activitate foarte potrivită pentru cei mici.

Când vă puteți da copiii la dans?

Din punctul meu de vedere, vârsta minimă la care recomand începea un curs de dans este 4 ani, poate chiar și 3 ani și jumătate pentru cei mai precoce.

Acesta este vârsta la care ei ajung la un nivel de atenție suficient pentru a înțelege și asimila informațiile primite. Până atunci un curs de dans este o doar o “joacă”.

Povestea Anei

Vă povestesc desprea ea pentru că este un exemplu pentru tot ce v-am scris mai sus.

Avea doar 4 anișori când a venit la prima ei lecție de dans. Era o fire timidă, liniștită, căreia nu îi plăcea să fie în centrul atenției. La început a fost mai greu pentru ea: nu dorea să stea în primul rând, nici să fie dată exemplu când făcea bine.

Era un copil “retras”, cum se spune.

Timpul a trecut și sala de dans a devenit un mediu în care abia aștepta să vină. După 3-4 luni, Ana a devenit cea mai vorbăreață din grupă. S-a împrietenit cu toți colegii ei, a ajuns să îi place să stea în față și să se uite lumea la ea cum dansează. M-am bucurat enorm pentru ea!

Concluzii

Dansul este o activitate pe care trebuie neapărat să o încercați cu copii voștri și sper că rândurile pe care le-am scris mai sus v-au făcut să înțelegeți de ce!

Noi, la Let’s Dance punem multă pasiune în munca cu copiii și, desigur, vă invităm să ne luați în considerare atunci când alegeți o școală de dans pentru micuți.

Click AICI pentru a afla detalii despre cursurile noastre!

Vă las cu video-ul de mai jos. Vreau să vă fac “poftă” să vă dați copii la dans!

O zi frumoasă,
Andreea – Instructor Let’s Dance

Copii mici la festival – Video

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

  1. Buna ziua. Aveti in plan sa redeschideti cursurile life, poate pentfu seniori vaccinati? Poate ceva in aer liber?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply