5 Pași ca să Repetați Dansul Mirilor și Acasă

/ / Dansul mirilor

Salutare, oameni buni. Sorin de la Let’s Dance aici. Astăzi povestim despre “Cum Să Faceți să Aveți Succes în a Repeta Pașii de Dans între lecțiile de dans? și îți voi spune ce soluții au găsit elevii mei din trecut pentru a atinge acest obiectiv.

Știi cum e: De multe ori ne propunem să facem lucruri bune pentru noi și apoi, când vine vremea să le facem, găsim “soluții” de a nu le face.

Ce am constatat însă, este că, dacă facem dinainte un plan bun, putem să mărim șansele ca lucrurile bune să se întâmple. Și putem să le mărim chiar bine.

La un moment dat am avut o problemă cu greutatea, spus fără menajamente: eram gras bine, prietene 🙂 🙂 🙂 115 kg la 1,85 m. Râd acum, dar atunci a fost foarte neplăcut. Aveam trust issues, oboseam repede, îți poți imagina cum a fost sau poate chiar ai simți asta. Am trecut pe dietă, mi-am jurat că nu mai mânânc prostii și totuși, într-un mod foarte misterios și cam frecvent, pe la unșpe noaptea mă suprindeam “făcând dragoste” cu o cutie de înghețată. De aia de juma’ de kil.

Problemă: Eu nu țineam dulciuri în casă, dar îmi făceam cumpărăturile în fiecare zi, după lucru, când eram obosit și mult mai susceptibil să cedez tentație de a cumpăra prostii, de a mă recompensa după o zi de lucru. Soluție: Am început să-mi fac cumpărăturile în pauza de prânz și după ora 17 nu mă mai prindeai prin Mega Image. Astfel mi-am mărit considerabil șansele de a nu cumpăra “nebunii”.

Când vine vorba de dansul mirilor, am văzut în elevii mei următorul “mod de operare”. Vin la prima oră foarte deciși să facă treabă și îi aud “Daaaa. Noi vom repeta foarte mult acasă. Știm că este important.”

La umătoarea lecție îi întreb: “Ei? Cum a fost? Ați repetat?” și de foarte multe ori îmi zic “Aaa, am vrut… dar n-am avut timp… sau n-am avut unde.” 

Problema cu nerepetarea pașilor acasă este că ea duce la repetarea pașilor în sală. Și asta consumă timp. Eu, ca profesor de dans, știu că nu pot merge mai departe, dacă elevii mei nu stăpânesc noțiunile pe care le-am predat deja. În timpul respectiv am putea să învățăm lucruri noi pentru a crea un dans mai interesant de privit sau să finisăm mișcările deja repetate. Și, astfel, de aceeași bani, ajungem la un dans mai bun.

Așa ca uite

5 Pași care merg pentru ca voi să aveți succes în a repeta acasă

PASUL 1: Folosește trucul calendarului

Pune în caledarul tău și al lui/ei ziua și ora când veți repeta. Așa cum sunt lecțiile de dans puse în calendar să fie și puse repetițiile. Scrie acolo 17 iulie, 18:00-19:00 Repetăm pașii de dans

Repet: Scrie, nu doar vorbi despre asta. Să vezi “programarea” aia scrisă acolo va mări cu mult șansele ca repetițiile chiar să se întâmple.

PASUL 2: Alege locația potrivită

Alege un loc potrivit pentru repetiție. Un loc care să te facă să continui repetiția, nu să o frâneze. Dacă îți propui să repeți acasă și atunci când te apuci, din lipsa de spațiu, începi să te lovești de mobilă, asta te va face să repeți 5 minute și apoi să renunți.

Dacă nu ai spațiu acasă, este ok, poți găsi soluții creative. Am avut elevi care mi-au zis:

 • noi am repetat în parcul Carol, la Monumentul Eroilor. Este un pavaj de piatră perfect acolo.
 • noi am repetat în garajul subteran al blocului. Am folosit altfel cei 3.000 de euro plătiți pentru locul de parcare.
 • noi am repetat la birou, în sala de conferințe. După ora 19 nu mai e nimeni acolo.
 • noi am repetat în curte la țară.
 • noi am fost în concediu săptămâna trecută așa că am repetat pe plajă, de dimineață.
 • noi am repetat în parcare la Auchan.
 • noi stăm lângă Politehnică. Ei țin clădirile deschise cam tot timpul, așa că am intrat și am repetat pe un hol din ăla mare. Cred că am avut noroc: nu s-a luat nimeni de noi.

Evident locațiile de mai sus nu sunt ideale, în primul rând din cauza faptului că nu te poți încălța cu pantofii de nuntă când repeți, dar na… orice repetiție este mai bună decât nicio repetiție.

În fine, dacă nu te vezi exersând dansul în locurile de mai sus, poți apela la noi pentru o soluție de locație. Noi și închiriem sălile în care dăm ore. Pentru mirii noștri, le închiriem la un preț mai mic decât cel normal. Este cam 30 RON/oră pentru sălile mici și 60 RON/oră pentru sălile mari. Pentru restul lumii este cam 50 RON/oră pentru sălile mici și 80 RON/oră pentru sălile mari. Sună-ne 0721.298.160 să vorbim despre asta.

PASUL 3: Gândește-te cum pui muzica

Acasă este evident cum faci pentru că toată lumea are niște boxe pe acolo, dar cum faci dacă repeți în aer liber?  Foștii noștri miri ne-au spus că:

 • am folosit o boxă portabilă pe bluetooth
 • am pus melodia pe telefon și telefonul în buzunar.
 • am folosit airpods-urile: una în urechea ei, una în a mea.
 • am folosit boxele de la mașină.

PASUL 4: Elimină elementele perturbatoare

Cele mai eficiente experiențe de învățare, cele mai bune repetiții se întâmplă atunci când ești imersat cu adevărat în proces. Când ești concentrat maxim, când te gândești doar la chestia aia și la nimic altceva. Acest stadiu de “imersie” se atinge cam la 10-15 minute de la inceputul unei repetiții cu condiția să nu existe elemente care să te scoată din ea.

Așa că atunci când repetați, treceți telefoanele pe silent, opriți toate notificările și eliminați toate celelalte “distracții” din spațiu de repetiție: ceilalți membri ai familiei, prieteni, televizorul pornit și orice care vă poate distrage.

PASUL 5: Repetă în mod corect

Victoriile mici duc la victorii mari.

Ce înseamnă asta?

Începe repetiția cu pașii cei mai simpli. Repetă-i lent, pe numărătoare, fără muzică. Apoi pe muzică lentă. Apoi pe muzică mai rapidă. Apoi pe melodia pe care veți dansa în seara nunții. După ce treci de pașii simpli, treci la cei complicați și lucrează la fel ca mai sus.

Apoi, dacă ai deja coregrafia, repet-o folosind același proces: pe numărătoare -> pe muzică lentă -> pe muzica de la nuntă.

Nu te apuca să repeți din prima cele mai complicate figuri pentru că foarte probabil ele nu-ți vor ieși. Asta va face experiența repetiției neplăcută și te va demotiva să continui.

Când există lucruri care nu merg, discutați cu calm și înțelegere. Nu vă certați și nu reproșați celuilalt lipsa talentului la dans sau chestiuni de genul. Lucrurile bune se fac cu cuvinte de încurajare, nu cu reproșuri. Știu: Poate sună evident chestiile astea, dar ce povești mi-a fost dat să aud de la mirii mei de-a lungul timpului 🙂

Dacă aveți vreo dezbatere legat de cum ar trebui făcută o anumită figură și nu puteți ajunge la o concluzie, treceți peste moment, notați chestia respectică undeva și la următoarea lecție întrebați-vă profesorul. 

Dacă vă simțiti bine atunci când repetați, asta va mări șansele care repetiția să se întâmple și altă dată.

The Power is Yours

Dacă vreți cu adevărat să repetați există soluții. Baftă la repetat și dacă ai ceva de întrebat sunt aici 🙂

Sorin – Antrenor Let’s Dance

Ultimele articole

Ce zice comunitatea?

Meniul Blog-ului

Este rândul tău: Lasă chiar acum un comentariu legat de ce ai citit mai sus! A fost clar? A fost util? Ai întrebări?

Leave a Reply